Professioneel vakwerk

Vakkundig en toegewijd

Van dakvenster tot uitbouw

Wij verzorgen het van A tot Z

Kozijnen en ramen plaatsen

Duurzaam en kwalitatief

Hekwerken en dakterrassen

Van renovatie tot aanleg

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Onze klanten zijn belangrijk voor ons. Na een uitgevoerde opdracht nodigen wij onze klanten uit om hun ervaring met ons hier te delen. De goede maar ook de (onverhoopt) slechte ervaring waar wij dan lering uit kunnen trekken. 

Lees hier ervaringen van onze klanten of plaats zelf een review over ons werk (N.B.: alleen reacties van bestaande klanten worden geplaatst).

Bent u een bestaande klant?

Reviews van onze klanten

Bericht van Marcus Peters uit Tilburg
geplaatst op 01-07-2019

We hadden een goed werkende Solatube geplaatst door Rasbouw op ons dak staan . Na onvakkundig behandelen van de solatube tijdens isolatiewerkzaamheden aan het dak door een aannemer die zei dat hij alles afwist van de solatube, werkte deze niet meer naar behoren. Ras bouw heeft dit probleem snel en vakkundig verholpen en nu werkt deze weer zoals het hoort!

Bericht van Boy van Eil
geplaatst op 17-06-2019

Toen we besloten onze woonkamer te renoveren, zijn we naar andere bewoners in onze straat gegaan van wie we wisten dat ze hun huis recent hadden verbouwd of uitgebouwd: verschillende straatgenoten spraken over uitstekende ervaringen met RAS: het bedrijf van Peter Ritskes. Hij bracht een concurrerende offerte uit en kreeg de opdracht. Nu alles volgens het geplande tijdspad en conform de offerte is opgeleverd kan ik de goede ervaringen    onderschrijven: Peter werkt nauwgezet; met kwaliteitsmaterialen en houdt zich aan toezeggingen en afspraken. Zo nodig laat hij zich ondersteunen door medewerkers als Maarten en Pieter, voor wie hetzelfde geldt. Dankzij hen is een oude pui vervangen door een nieuwe met tuindeuren; is glas vervangen door hoogrendement isolerend glas en zijn daglichtvensters vernieuwd.

Bericht van Herbert en Corine uit Leiden
geplaatst op 16-12-2017

"We hebben ons huis over een wat langere periode laten verbouwen en hebben daardoor verschillende vakmensen kunnen vergelijken. Het verschil is verbijsterend. Sommigen leveren prutswerk, anderen zijn vakmensen maar raffelen de boel zo snel mogelijk af, weer anderen kunnen niet communiceren en weer anderen komen met waanzinnige contracten. En dan is er de categorie Peter Ritskes. Alles klopt. We voelen ons gehoord, het plan van aanpak wordt doorgesproken en dat geeft vertrouwen dat je niet een factuurnummer bent, maar een klant met een probleem dat vakkundig en duurzaam opgelost wordt... Peter, Maarten, jullie verdienen een lintje!"

Onze reactie: Herbert en Corine, de positieve wisselwerking welke er vanaf het begin tussen ons was, is mede verantwoordelijk voor het resultaat. We voelden ons vanaf het begin vertrouwd en dat daagt weer uit om de klant maximaal tevreden te stellen. Ondanks de voor mij ongebruikelijke afstand tot de stad Leiden, lijkt het gelukt om aan jullie woonwensen te voldoen. Veel plezier ermee, namens het hele team.

Bericht van Versendaal uit Breda
geplaatst op 01-11-2017

"Diverse werkzaamheden verricht oa.een volledige trap geplaatst waardoor de zolder als slaapplaats verbouwd kon worden. (vlisotrap werd vaste trap). Daarnaast een Solatube geplaatst en diverse overige werkzaamheden verricht om de bovenverdieping af te werken. Prettige man in de omgang. Hij liet dagelijks de werkplek zo netjes mogelijk achter. Kwam altijd op tijd en kwam zijn afspraken na. Misschien niet de goedkoopste, maar heeft wel goed werk afgeleverd."

Onze reactie: Voor mij toch weer leuk om zo'n pluim te ontvangen, ondanks dat het in de bouwvak moest gebeuren, men kreeg de sleutel namelijk pas begin augustus, kreeg ik alle neuzen een kant uit om de klus op tijd te klaren. Bedankt Nadja en Jürgen voor de leuke samenwerking en geniet van jullie nieuwe home.

Bericht van Ad Wirken uit Breda
geplaatst op 29-10-2017

"Peter heeft vorig jaar de ramen aan de voorzijde van ons huis vervangen (dubbel glas) en achterzijde nieuwe tuindeuren en kozijn geplaatst dat is echt goed gedaan. Dit jaar dak van keuken en boeiboorden vernieuwd ook netjes gewerkt. Goede vakman en die worden zeldzaam"

Onze reactie: de Fam. Wirken is een prettige klant om voor te werken, hun woning in het Ginneken is een karakteristiek bouwwerk uit het begin van de vorige eeuw en zij willen er alles aan doen om de originele bouwstijl te behouden, incl. de knipvoegen in het metselwerk. ook zij hebben weer vertrouwen in bouwen.

Bericht van AC uit Breda
geplaatst op 31-07-2017

"RAS heeft onlangs lichttube in hal geplaatst. Prettig bedrijf. Beschaafde medewerkers. Werken zorgvuldig, netjes en ruimen na afloop alles op. Afspraken worden snel en correct nagekomen. Zeker aan te bevelen"

Onze reactie: Weer een tevreden klant met een entree welke nu van daglicht is voorzien i.p.v. kunstlicht.

Bericht van Roland Pape uit Leende
geplaatst op 19-05-2017

"We hebben - zeer tot onze tevredenheid - drie Solatubes laten plaatsen. Onze ervaring met RASbouwspecialist is uitstekend geweest. Wij hebben dit bedrijf ervaren als integer, betrouwbaar en service gericht. Een aanrader dus."

Onze reactie: Ik kwam bij deze opdrachtgever voor een Solatube in de keuken, tijdens een goed gesprek kwam ik tot de conclusie dat de woonkamer door een aanbouw in de schaduw was komen te liggen. Aan de achterzijde van de woonkamer, hebben wij in het dakterras nog eens twee tubes van 35 cm. ingebouwd, hierdoor is ook dit deel van de kamer weer een prettige plek om van het daglicht te genieten. Ook de keuken zal geen dag meer dezelfde zijn. Door deze klant kreeg ik direct weer een opdracht in dezelfde plaats.

Bericht van Marcus uit Tilburg
geplaatst op 20-04-2017

"Wij hadden een enorme donker hal. Peter heeft bekeken wat we met een Solatube konden bereiken hij adviseerde er één met een doorsnede van 53 cm. Peter en zijn collega hebben de Solamaster geplaatst, naar volle tevredenheid. Werk is prima verzorgd, keurig afgewerkt en voor een redelijke prijs. De lichtopbrengst in hal geweldig het daglicht komt nu midden in de hal binnen. Tevens zit er een led verlichting in dus we hebben in de avond en bij donker weer licht als we de hal in komen die automatisch aanspringt."

Onze reactie: Het was een mooie uitdaging, technisch was het lastig i.v.m. de hoge loze ruimte waar we doorheen moesten, maar het resultaat was wederom verbluffend, van donkerbruin naar helder daglicht, bedankt voor de prettige samenwerking.

Bericht van Willy van Tooren uit Etten-Leur
geplaatst op 12-04-2017

"Eindelijk weer sluiten de ramen en de warmte blijft nu binnen met het HR isolatieglas. Ook de nieuwe tuindeuren met erg degelijk sluitwerk zijn een aanwinst voor onze woning. Ras Bouwspecialist is een prettig bedrijf en goed om afspraken mee te maken."

Onze reactie: Bedankt en tot een volgende klus.

Bericht van Annelies en Paul uit Dongen
geplaatst op 18-01-2017

"RAS heeft bij ons een Solatube geplaatst en dat naar grote tevredenheid. Werk is prima verzorgd, keurig afgewerkt en voor een redelijke prijs. Én de lichtopbrengst in huis is zeer de moeite waard!"

Onze reactie: jawel, het is weer gelukt.

Bericht van Fam. Van Eersel uit Breda
geplaatst op 15-12-2016

"Peter Ritskes en zijn team hebben bij ons een volledige keuken aangebouwd en eigenlijk de hele benedenverdieping vernieuwd. Peter werkt met erg goed materiaal en goede mensen, afspraak is afspraak en het meedenken en creëren in het project is fantastisch. Wij kunnen RAS bij iedereen aanbevelen. RAS maakt het echt AF"

Onze reactie: Het resultaat voor een tussenwoning was erg goed, bepaald geen standaard uitbouw, dankzij het fraaie ontwerp van Cor Velis de architect. Het geheel heeft nu een Japanse uitstraling en de hoeveelheid licht die door de hoge glaspartij binnenkomt, aangevuld met 2 stuks Solatube daglicht systemen, completeren een fijne ambiance.

Bericht van Jannie en Pim uit Roosendaal
geplaatst op 05-08-2016

"Peter heeft voor ons een mooie verbouwing afgerond met goede materialen, wij waren erg tevreden met het overleg dat geregeld plaats vond. Prettige mensen met een ouderwetse drive en veel vakkennis. Wij weten wie we volgend jaar gaan bellen als de zolder aan de beurt is."

Onze reactie: Wij hebben met veel plezier gewerkt voor Jannie en Pim en zijn zeer content met het resultaat!

Bericht van Patty uit Tilburg
geplaatst op 15-11-2017

"Peter heeft bij mij een solatube geplaatst op de 18e oktober.
Het eerste telefonische gesprek had ik als zeer prettig ervaren. Hij nam er ruimschoots de tijd voor. Dit heeft bij mij ook de doorslag gegeven om in zee te gaan met Peter. Mooi op tijd volgens afspraak. Netjes gewerkt. Peter was met nog iemand. Ook een keurige man. Vakkundig en zorgvuldig werk geleverd.
Peter is voor iedereen aan te raden."

Onze reactie: Deze klant tevreden maken was niet echt moeilijk, wij hadden de mogelijkheid om de SOLATUBE op de juiste plaats aan te brengen in een wel zeer donkere keuken. SOLATUBE, een prachtig systeem voor een tevreden klant. Op naar de volgende donkere ruimte!

Bericht van Sandra uit Breda
geplaatst op 30-10-2017

"Ras heeft bij mij de oude houten balkenvloer op de begane grond vervangen door kleikorrels om zo een vochtprobleem op te lossen. Dit is nu een jaar geleden en ik kan met trots zeggen dat ik geen vochtprobleem heb. Alleen deze manier van bouwen is duurzaam omdat het vocht ondergronds zijn weg kan gaan zonder dat ik er last van hem. De korrels zorgen voor een enorme absorptie waardoor het vocht niet meer naar boven trekt.
Er is zoveel vocht uit thuis gekomen dat de vloer van de oude bovenverdieping gekrompen is. In dit geval erg prettig te weten dat het ook op de verdieping niet langer vochtig is. Bedankt voor je creativiteit en duurzaamheid."

Onze reactie: Wij hebben eerst de oude verrotte en zwaar beschimmelde houten vloer en balken verwijderd. Na de kruipruimte geheel afgevuld te hebben met Agrex kleikorrels, hebben wij een bouwfolie aangebracht, hierop stalen netten, waarop de vloerverwarming gemonteerd kon worden, met als toplaag een 8 cm gewapende mortel, waar op een fraaie plankstroken tegelvloer rechtstreeks in de mortel aangebracht werd. Met als resultaat een fijn droog klimaat in de woning, ook akoestisch een topper en natuurlijk tegelijkertijd de elektra uitgebreid, langs de oude kruipruimte. Sandra bedankt voor het vertrouwen in dit relatief onbekende product.

Bericht van Jaap Molendijk uit Barendrecht
geplaatst op 21-09-2017

"Peter heeft ons het licht laten zien (in onze badkamer met een Solatube). Wij zijn er erg blij mee. Met 1 Solatube van 35 cm is onze gehele badkamer voorzien van daglicht. Geweldig."

Onze reactie: Het is plezierig werken voor een dankbare klant, daar doen we het voor. Bedankt voor het contact Miranda en Jaap.

Bericht van Frans Louwen uit Breda
geplaatst op 30-07-2017

"Peter heeft in ons huis al vele mooie 'sporen' nagelaten. Hij heeft vakmanschap en een extra passie voor oude huizen. Dit maakt dat wij voor verbouwingen en aanpassingen in ons huis van de vorige eeuw al vaak een beroep op hem hebben gedaan. Nooit tevergeefs en altijd naar volle tevredenheid."

Onze reactie: Dit fraaie pand aan de Ginnekenweg is onderhand een mooi visitekaartje geworden, een paar jaar geleden de voorgevel gerestaureerd, waarbij o.a. de pinakels weer in ere zijn herstelt en het voegwerk opnieuw is uitgevoerd, zeer onlangs is het schilderwerk opgeleverd, waarbij het pand weer stoer en stevig het straatbeeld vult. Bedankt Frans en Mieke voor het prettige contact over de jaren.

Bericht van Herbert en Corine uit Zuid-holland
geplaatst op 05-05-2017

"Het effect van de Solatubes die Peter en zijn team hebben geplaatst overtreffen onze stoutse verwachtingen. Fantastisch. We hebben Peter leren kennen als een gepassioneerde vakman die van begin tot einde met ons mee bleef denken om tot het beste resultaat te komen. We hebben Peter en zijn team direct gevraagd voor een ander project. Hulde!"

Onze reactie: Mensen neigen net als planten, naar licht en ruimte, wanneer deze elementen aanwezig zijn in een woning, dan gebeurt er iets extra's met het welzijn van zijn bewoners, fijn dat Solatube bij jullie ook weer de verwachting mocht overtreffen. Wij voelden ons erg welkom tijdens de werkzaamheden, die inmiddels alweer opvolging krijgt, door de opdracht voor een kastenwand op zolder, die de daglichtbuizen aan zicht zullen onttrekken.

Bericht van Anjo van Beers-Sweere uit Zevenbergen
geplaatst op 18-04-2017

"We kennen Peter al vanaf 1991: hij heeft toen onze keuken geplaatst; werkte toen samen met het bedrijf Castelinni uit Breda. Later heeft hij onze slaapkamer verfraaid met kasten en meubels. Ook heeft hij zonwering aan de keuken geïnstalleerd. Rond 2008 heeft hij op mijn kleedkamer een meubel met lades geplaatst. Onze keuken uit 1991 ziet er nog goed uit; we hebben toentertijd voor hoogglans gekozen(dit kwam toen op) en dat maakt nu dat we ervoor gekozen de keuken niet te vervangen maar op te pimpen:meer 2017. Peter heeft hij ons goed geadviseerd met de keuzes van de nieuwe apparatuur en de kasten en lades lopen nu anno 2017: dus een tik tegen de lade en hij sluit zichzelf. Ik hoef niet te zeggen dat we zeer tevreden zijn over Peter: al vanaf 1991!!!!!"

Onze reactie: Leuk om dit terug te lezen, jawel jullie zijn mijn oudste klant waarmee ik nog actief zaken doe, aan jullie de eer!!

Bericht van Robert van Henegouwen uit Breda
geplaatst op 02-03-2017

"Ik heb de hele bovenverdieping laten verbouwen inclusief dakvensters en een fraaie badruimte en ben erg content met het resultaat. Volgend jaar hopelijk de lang verwachtte aanbouw. Ras is een bedrijf met veel gevoel voor detail, we weten hen zeker weer te vinden."

Onze reactie: Top Rob, het was een fijne opdracht en de verzorging was bovenmaats, geniet van het resultaat.

Bericht van Dick de Man uit Teteringen
geplaatst op 03-10-2016

"Peter Ritskes heeft afgelopen jaar diverse werkzaamheden voor ons verricht, zoals het plaatsen van een nieuwe tuinschutting en tuinpoort, het veilig maken van onze open trap door het infrezen van rubberprofielen en het maken van een gordijnkoof. Kenmerkend voor zijn aanpak zijn een doordacht advies op basis van onze wensen, goede afwerking, transparante prijsafspraken en plezierig contact."

Onze reactie: Bedankt Dirk voor de prettige samenwerking en zegt het voort.